Gebisser kan komme på tale senere i livet

-

Et gebis er formentlig noget, som du forbinder med en af dine bedsteforældre, eller også var der flere af dem, som der havde den slags.

Gennem et helt liv bliver tænderne jo godt slidte, så det ikke er sikkert, at man kan rette mere op på dem, som man har; desuden var man ikke i gamle dage så gode til at børste ens tænder og generelt passe på dem, så der var en stor chance for, at man ikke kunne bruge dem resten af livet.

Man havde nemlig ikke samme tradition for at passe på bisserne, som vi har nu om dage, om man var ikke lige så god til at huske det med, at man ikke skulle spise slik efter sengetid, og man skulle helst børste tænderne både om morgenen, når man stod op, og om aftenen, inden man gik i seng.

Så der var en stor chance for, at når man endelig kom højt op i alderen, så var der ikke mulighed for, at man kunne redde de tænder, som man havde, hvorfor der ikke var andet at gøre end at få et gebis.

Der er god mulighed for at få et gebis nu om dage

Dengang var det så som så med mulighederne for at få et godt gebis, men man er heldigvis blevet bedre til at fremstille den slags, så nu om dage kan man finde nogle dygtige instanser, som der er førende i gebis og kunstige tænder.

Det betyder, at man får et gebis, der er mere eller mere bedre, end hvad man kunne få dengang, og det kan nok narre andre, at det faktisk ikke er ens egne tænder, som man har i munden.

Desuden er det gode tænder, man får på den måde, der er ferme at bruge.

Det giver så også en masse, at det kosmetisk ser flot ud, så man kan føle, at man er ligesom alle de andre, når man kan fremvise et flot tandsæt, selvom det ikke er ens eget.

Det er måske værd at holde øje med, om det kan komme på tale i fremtiden, at man skal tage fat i en af de eksperter i at lave et gebis, hvis det kan være noget, man selv skal have.

Latest news

Pres det sidste ud af sommeren

Sol og sommerSommeren er her endnu, og vi kan stadigvæk nyde solen og den dejlige varme, omend dagene er...

Så skal flagstanden frem igen

Man kan som sådan godt have en flagstang stående fremme hele året, men så kommer den også til at...

Terapi i Søhøjlandet

Søhøjlandet ligger i Silkeborg, og i den smukke natur omkring Silkeborg søerne - også kaldet Søhøjlandet. Nu går jeg...

Boligindretning og natursten borplader

For mig hører en køkkenbordplade ind under kategorien boligindretning, for det er med til at præge den indretning man...

I horisonten

Hvad er det vi ser, når vi står og kigger ud i horisonten, selvfølgelig har landskabet noget at sige,...

Spis sundt og tab dig

Vær bevidst omkring din kostDu er, hvad du spiser siger et kendt ordsprog, og det er så sandt, som...

Must read

Pres det sidste ud af sommeren

Sol og sommerSommeren er her endnu, og vi kan...

Så skal flagstanden frem igen

Man kan som sådan godt have en flagstang stående...

You might also likeRELATED
Recommended to you